En dag på förskolan

Foto: Claudia Fried Foto: Claudia Fried

Vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen inne på avdelningen Druvan mellan klockan 6.30 och 7.30. Vi startar oftast upp med en enklare skaparaktivitet eller kanske läser en bok tillsammans med barnen. Vi äter frukost tillsammans klockan 7.00 på öppningsavdelningen. Därifrån går sedan de äldre barnen tillsammans med en pedagog in till egen avdelning och de yngre fördelar sig på sina avdelningar.

Vi serverar en varierad och näringsriktig frukost klockan 7.00 varje dag. Frukosten kan bestå av gröt, yoghurt, fil, müsli, flingor, mjölk och smörgåsar med varierande pålägg.

När alla barn har kommit startar den pedagogiska verksamheten, ungefär klockan 9. Det är oftast dags för utevistelse med lek eller pedagogisk verksamhet. Ibland går vi ut direkt efter frukost och då kan de barn som vill, gå in och ha pedagogisk verksamhet inomhus med pedagoger. Barnen delas oftast in i mindre grupper beroende på vilken aktivitet vi ska ha.

Lunchen äter vi inne på respektive avdelning, de yngre barnen äter klockan 10.30. De äldsta barnen har en gemensam buffé där barnen tar mat för att sedan äta avdelningsvis ungefär klockan 10.45.

Efter lunch har vi vila inne på våra avdelningar De som behöver sova får göra det och de som inte sover får lyssna på en saga eller lugn musik en stund. Efter vilan åtetgår vi till pedagogiska aktiviteter och lek.

Vi äter mellanmål cirkla klockan 13.30. Några av barnen avslutar dagen vid den här tiden och sen går barnen hem allt eftersom deras vårdnadshavare hämtar dem.

16.30 samlas vi på avdelning Mangon om vi har stängning inomhus annars går vi över till framsidan om vi stänger utomhus. 

17.30 stänger förskolan Trumman.

Senast uppdaterad: 14 februari 2020